Kunst en postzegels...

Een bijzondere expositie met kunst en  postzegels tijdens de 7e Filafair...2017. Christ van Prooijen (69) is een enthousiaste postzegelverzamelaar in hart en nieren. Hij verzamelt al van kinds af aan. Maar sinds hij zijn winkel in bloemsierkunst in de Hinthamerstraat te ‘s-Hertogenbosch, die zijn vader begon in 1932, overdeed aan zijn neef in 2001, heeft Van Prooijen zijn postverzameling weer goed ter hand genomen. Hij verzamelt postzegels, fdc’s, postzegelboekjes en mapjes van Nederland.  Heeft naast zijn landenverzameling ook een thematische verzameling  ‘vogels’.


Zo’n twee jaar geleden had hij postzegels over en begon daarmee kartonnen letters te beplakken. De beplakte letters vormde het woord van zijn echtgenote. Toen dit klaar was wilde hij wat anders gaan proberen. Hij kwam op het idee om  een etalagepop te gaan beplakken. Hoe kom je aan zo’n pop? Marktplaats bracht hulp. Van het een komt het ander…  Naast deze pop heeft hij ook hobbelpaarden, torso’s, koffers, kerstballen, een schaakspel en schalen beplakt. Zijn huis wordt gewoon te klein om alles te presenteren helaas. Vandaar dat de organisatie van Filafair… hem uitgenodigd heeft om zijn liefhebberij tentoonstellen aan het grote publiek. Wanneer je interesse hebt in een van zijn beplakte attributen  is hij zelfs bereid deze tegen een redelijke prijs te verkopen.


BRANDWEERWAGEN uit DIEMEN.

Een verzamelaar laat zijn verzameling brandweerhelmen zien en brengt zelfs zijn oude brandweerwagen mee, een DAF 44 uit 1971, omgebouwd in 1978 in Diemen.Ook aanwezig met een verkoopstand tweedehandsboeken voor het goede doel!